Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. ELFOGADOM
Termékek Menü

BIBEDOMBI SZÖRNYHATÁROZÓ

Ár:
4.990 Ft
3.992 Ft (3.802 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 20%

Adamik Zsolt képes szörnyhatározójában minden szörnynek saját meséje van: meghökkentők és annyi nyelvi játék, annyi humor van bennük, hogy a bátor olvasó rögvest az ágy alatt lapuló búmanó vagy a titokzatos szekrényben lapuló szörny keresésére indul...

Szerző: ADAMIK ZSOLT
Elérhetőség: RAKTÁRON
Cikkszám: 9789639820579

Leírás és Paraméterek

Adamik Zsolt és Hanga Réka közös kötete, a Bibedombi szörnyhatározó többszörösen díjnyertes könyv: 2015-ben Hanga Réka ezzel a könyvvel lett Az év illusztrátora, 2016-ban pedig IBBY Honour List-re került ugyanezzel a művel.

Adamik Zsolt képes szörnyhatározójában minden szörnynek saját meséje van: meghökkentők és annyi nyelvi játék, annyi humor van bennük, hogy a bátor olvasó rögvest az ágy alatt lapuló búmanó vagy a titokzatos szekrényben lapuló szörny keresésére indul. Ezek a lények ugyanis alapvetően mulatságosak! Megtanulható még a könyvből, hogy ki a gyerekszobai rumli felelőse (Zinbazár herceg) és hogy a szennyesből zoknifiók-kalózok támadhatnak. Meg a lexikonhasználat, az is mellesleg megtanulható.

Hanga Réka illusztrációival lesz teljesen, részletesen tudományos és pompás az egész szörnyű lexikon!

„A szörnyek azért vannak, hogy lássuk, mitől félünk.

Épp ezért, itt nem is nagyon fél senki sem.”

A Bibedomb a város fölé emelkedik. Magassága: jó nagy.

Ketten laknak a tetején: Kisujj néni és Talicska bácsi. Meg a pici ház, piros tetős, fecskefészkes. Meg a kócos erdő körben, benne medve, róka, nyúl. Meg a szörnyek: nagyfogúak, kötekedők.

Nem mind, persze. A gépsárkány a mosógépben morcog, a resztlimanó meg simán válogatós gyerekeket lop, a hüjeti csak tör-zúz a városban. A vérzsiráfnak meg hiába van nagy foga, semmire se megy vele. Mondjuk a porcicamaffia tényleg kötekedő. Meg mindenütt ott nyivákol. És vigyorog!

Ám Talicska bácsi, a szörnycsősz néha rendet rak. Olyankor kicsit nyugalom van. Meg télen is: olyankor felkerekedik a Bibedomb, és elmegy a nyárba...

Író ADAMIK ZSOLT
Illusztrátor HANGA RÉKA
Ajánlott korosztály 5+
Tematika humor, szörnyek, mese, félelemoldás
Oldalszám 124
Kötés típusa Cérnafűzve, keménytábla borítás, borító külseje matt fóliázva, poszterként használható védőborítóval ellátva
Kiadó Cerkabella Könyvkiadó
Kiadás éve 2022

Kapcsolódó termékek

RAKTÁRON
3.499 Ft 2.799 Ft

Mészöly Ágnes Dalmorka, a hobbivarázsló című mesegyűjteményében a klasszikus mesék legjobb, legnemesebb hagyományai elevenednek meg, olyan remek ötvözetben, ahogy azt szerző évek óta népszerű Sünimanó című regényében már megismerhettük. 

RAKTÁRON
3.490 Ft 2.792 Ft

Andrus Kivirähk (1970) az észt irodalom fenegyereke, lázadó és mókamester egyszemélyben, az Észt Kulturális Alap többszörös díjazottja. A mumus és a Facebook mulatságos történetei csaknem egy évet ölelnek fel: februártól karácsonyig nyújtanak betekintést a gyerekek mindennapjaiba.

RAKTÁRON
3.490 Ft 2.790 Ft
Katiéknál valaki lopja a tejet éjszakánként. És ez a problémának csak a kezdete…
RAKTÁRON
4.990 Ft 3.992 Ft

Kortárs mesék és mondák

Tudod, kik laknak a Holdvilág-árokban? Miről kapta a nevét a Balaton? Hol élnek a kőóriások? Mennyire ismered Magyarország titkos helyeit, rejtett természeti képződményeit?
A Tengerecki, a népmondákat továbbgondolva egy kortárs, modern legendárium ‒ alternatív, varázslatos földrajzot kínál, negyven különleges mesét kortárs magyar íróktól.
Szórakoztató szövegek és titokzatos helyek! Kalandra fel tehát!

Térképmelléklettel!

RAKTÁRON
6.990 Ft 5.592 Ft

MEGJELENT!

Kártyacsomag-melléklettel!

12 népmese a világ minden tájáról! + 12 kortárs magyar író meséje! + 24 hangulatkártyával és játékötletekkel!