Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. ELFOGADOM
Termékek Menü

NAVIGÁTOR gyermekirodalmi lexikon

Ár:
3.800 Ft
3.040 Ft (2.895 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 20%

Gyerekirodalmi lexikon, böngésző és olvasókönyv

Szerző: LOVÁSZ ANDREA (SZERK.)
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető
Cikkszám: 9789639820166
Menny.:

Leírás és Paraméterek

gyerekirodalmi lexikon, böngésző és olvasókönyv

Szerkesztette: Lovász Andra

A NAVIGÁTOR illusztrált gyerekirodalmi lexikon tartalmazza a 2000-es év elejétől a 2010 elejéig tartó korszak legfontosabb szerzőit, illusztrátorait, azok munkáit, a gyerekekhez, a gyerekirodalomhoz való viszonyát, szerzői hitvallását.  

A kiadvány elsődleges lexikális funkciója mellett azonban olvasókönyvként is működik: a szerzők fontosabb prózai műveiből vett részletek, illetve versek a saját, eredeti illusztrációikkal kerültek be a kötetbe, ezzel is erősítve a képanyag kiemelt fontosságát. Mivel elsősorban gyerekeknek szánt munkáról van szó, jellegét tekintve albumszerű, lapozgatós, böngészésre, olvasgatásra szánt mű. A lexikon függelékében helyet kapnak a szerzők teljes gyerekirodalmi bibliográfiái, egy betűrendes címmutató és egy térkép is, amely jelöli a szerzők születési helyét. 

A lexikon az érdeklődő felnőtt olvasóknak (szülőknek, tanítóknak, tanároknak, könyvtárosoknak, diákoknak) is releváns módon összegzi a magyar mese- és a gyerekirodalom utóbbi évtizedének látványos mozgásait, a gyerekeknek pedig a primér szövegek olvasásával és az albumszerűségből adódó lapozgatással, böngészéssel nyújtott örömszerzésen túl értékorientációs funkcióval bír.

Író LOVÁSZ ANDREA (SZERK.)
Ajánlott korosztály 0-99
Oldalszám 208
Kötés típusa Keménytáblás
Kiadás éve 2010

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!