Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
2.250 Ft (2.143 Ft + ÁFA)

MÉRLEGHINTA

2.250 Ft (2.143 Ft + ÁFA)
A magányosság, az igazi társ iránti vágy, az emberi kapcsolatok nehézségei mindenki számára alapvető tapasztalatok. Timo Parvela mindezt Pí, a medvebocs történetében a mérleghintázás metaforáján keresztül mutatja be…
Szerző: TIMO PARVELA
Elérhetőség: Nem rendelhető
Cikkszám: 9789639820050

Leírás és Paraméterek

Finn nyelvből fordította: Bába LauraA magányosság, az igazi társ iránti vágy, az emberi kapcsolatok nehézségei mindenki számára alapvető tapasztalatok. Timo Parvela mindezt Pí, a medvebocs történetében a mérleghintázás metaforáján keresztül mutatja be, amely tökéletesen alkalmas a fenti érzések lényegi megragadására, továbbá azáltal, hogy nagyon is kézzelfogható és a gyerekek számára is ismerős példát alkalmaz, valóban érthetővé és közelivé tudja tenni mondanivalóját az olvasó számára. A szöveg azonban nemcsak "tanít": Pí útja kalandokkal teli és vándorlása során furcsábbnál furcsább szerzetekkel találkozik, a történet így a képzeletet is megragadja.A szöveget szervesen egészítik ki Virpi Talvitie gazdag színvilágú, egyedi képi világot tükröző illusztrációi. A történetben fontos szerepet kap Pí jegyzetfüzete, melyben a hintázás mibenlétével kapcsolatos megállapításait gyűjti, és ez a kitüntetett jelleg a képi megformálásban is megnyilvánul: kézzel írt sorokként jelennek meg, mintegy a kockás jegyzetfüzetből kitépett cetliken. Mindez lágyítja a magvas gondolatok tanító jellegét, azzal ugyanis, hogy ilyen egyszerű, hétköznapi formában olvashatók, "Pí kézírásával", sokkal személyesebbé válnak, közelebb kerülnek az olvasóhoz, nem valamiféle rideg tantételekként szerepelnek.Timo Parvela és Virpi Talvitie című könyve 2006-ban elnyerte Finnország legrangosabb gyermek- és ifjúsági irodalmi díját, a Finlandia Juniort. Részlet a zsűri indoklásából:

Pí tapasztalatait füzetébe jegyzi fel, a történet magvát alkotó aforizmákként. Gondolatait összesűrített hintafilozófia, gyermeki életbölcsesség telíti meg. A mű finom árnyalatokkal szól a magányról és a félelmekről, a várakozásról és a bizalomról, a másik meghallgatásáról, a másság elfogadásáról, valamint az ábrándok és a valóság közti különbség megértéséről. Végül meglesz az is, ami a legfontosabb: a barát, akivel közösen az ember sokkal többet mer és sokkal többre képes, mint egyedül.Timo Parvela szívből jövően és érzékeny ösztönnel írt kis olvasóinak. Virpi Talvitie mesteri illusztrációja alátámasztja a mű mondanivalóját és kellően táplálja a gyermek képzeletvilágát. A Mérleghinta tartalmaz minden elemet, amiből a gyermekkönyvek klasszikusai összetevődnek.
Szerző TIMO PARVELA
Ajánlott korosztály 5+
Oldalszám 70
Kötés típusa Keménytáblás
Kiadó Cerkabella Könyvkiadó
Kiadás éve 2008

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Kapcsolódó termékek

SZERENCSEKERÉK

Szerző: TIMO PARVELA
2.500 Ft 2.000 Ft
RAKTÁRON
A szerencsekeréken nyert üdítősüvegnek fontos feladat jut. Fazék, az apró csirka rövid, de szívhez szóló üzenetet küld palackpostával...

KÖRHINTA

Szerző: TIMO PARVELA
2.500 Ft
Nem rendelhető
A Mérleghinta-kötetért Finlandia Junior-díjat kapott szerzőpáros, Timo Parvela és Virpi Talvitie ezúttal is fontos témát választott: a gyereknek szüksége van időre - időre, amit a szüleivel és a barátaival tölthet.